Sälja bil

Här bjuder vi på några handfasta tips inför köpet av begagnad bil.

Välj rätt modell

Var specifik. Utgå från de dagliga behov du har och bry dig mindre om situationer som dyker upp mer sällan. Men det går förstås att ta ut svängarna också – glöm inte att det ska vara en njutning att köra bil!

Överblick

Studera bilannonser på nätet för att få bra koll på utbud och priser på bilmarknaden. Det går ofta att söka efter bilar på ett mycket detaljerat sätt.

Provkör

Provkör direkt på plats. Ta en rejäl tur och känn efter om körställning, ljudnivå, motor och lastutrymme passar de behov du har.

Undersök bilen

Det här är det svåraste momentet, men med tiden så lär man sig vilka delar av bilen man ska kontrollera extra noga. Det finns dessutom mycket användbara checklistor att ladda ned på nätet.

Kontrollera dokumentationen

Serviceboken är en bibel för bilköpare. Är servicebesöken gjorda vid rätt miltal, är alla rostskyddskontroller gjorda med mera. Bilen bör vara servad på en auktoriserad bilverkstad.

Avtalet

Avtalet kan vara både muntligt eller skriftligt, parterna bestämmer vad det ska omfatta. Inom bilhandeln finns ett standardavtal som blir bindande när det är underskrivet. Viktigt är att man inte ska betala bilen förrän vid leverans, om säljaren går i konkurs kan du förlora såväl dina pengar som bil.

Leveransen

Vi hjälper dig gärna att ordna försäkringen i förväg. Du är ansvarig från att du tar över bilen och händer det något på hemvägen så kan det bli problem. Registreringsbeviset om ägarbyte ska skrivas under av båda parter, som säljare är det vårt uppdrag att skicka in det till Transportstyrelsen.

pappersarbete vid bilförsäljning

Kostnadsfri värdering och bra priser